Bemutatkozom, ahogy illik

Kedves Látogató, üdvözöllek oldalamon!

Dávid Enikő vagyok, Pilates oktató, személyi edző, és – ha lehet így hívni – fitneszblogger.

Dávid EnikőEzeken az oldalakon edzői munkásságomat ismerheted meg. Amennyiben kíváncsi vagy számtalan információra a mozgás világáról, testünkről, avagy leplezetlen véleményemre számos közkeletű témáról és hiedelemről, felkeresheted blogomat a http://pilates.blog.hu címen. Ha itt maradsz, a tevékenységemmel, óráimmal és rólam szóló alapinformációkkal leszel kénytelen beérni. (Azért egészen gyakran találhatsz hivatkozást egy-egy téma kapcsán a blogon található cikkekre.)

Kezdeném azzal, hogy gyereknek nem voltam egy sportos kiscsaj, szerettem kucorogva olvasni, és a sport megszerettetésének a hiányát (mind a mai napig) a “porosz” stílusú iskolai testnevelésórák számlájára írom. Tigrisbukfenc, medicinlabda…? Na ne vicceljünk… Amikor huszonévesen lett saját választásom, mit csinálhatok, és a napnál világosabb lett, hogy mit ad a mozgás az életemhez, akkor döntöttem el, hogy ezt másoknak is képes leszek átadni. Ha az azóta megtett utam esetleg bővebben érdekel, tekintsd meg A rutin meg az évek menüpontban.

Óráim:

(ezekről bővebben az Óratípusaim menüpontban is olvashatsz)

Pilates, amely az alábbiakból tevődik össze:

mat (talajon végzett) Pilates: minden szinten kezdőtől a haladóig
speciális eszközös Pilates gyakorlatok: erősítő szalagok, Pilates karika, Pilates henger
Pilates fitball és softball használatával
kismama Pilates

Stretching (nyújtás)

Fitnesztermi személyi edzés

Végzettségeim:

OKJ-s sportoktató (fitnesz-testépítés szakág)

Pilates oktató: AFPA (American Fitness Professionals and Associates) nemzetközi diploma.
Személyi edző: AFPA (American Fitness Professionals and Associates) nemzetközi diploma

Tanulmányaimat Szőke Mariannánál (mai nevén Marianna Jackson) végeztem (aki a Body’n'Soul Wellness Academy tulajdonosa). Marianna az AFPAFITNESS-szel közös szervezésben tartotta Budapesten a tanfolyamokat, így szereztem én is amerikai diplomákat.

Misszióm

Miután évekkel ezelőtt úgy döntöttem, hogy a karmámnak plusszos, ha teszek az emberek testi-lelki jólétéért, akár egyenként is hajlandó vagyok foglalkozni a bárányokkal és terelni a nyájba. És hát nem egy nagy kihívás megérteni az elkeseredett báránynyelvet. Béna vagyok, kicsi vagyok, kövér vagyok, nincs időm, nincs akaratom, nincs pénzem, utálom a termeket, utálom a szúnyogokat és megesz a farkas. Ezek a leggyakoribb kifogások. Meg persze az “úgyis fáj”.

Bezzeg akik szeretik. Ők mondhatnák, hogy annyira jó érzés nem elfáradni a harmadik emeletig (nehezítve a szatyrokkal!). Annyira jó érzés, ha a napi stressz kimegy a fejünkből. Ha jól érezzük magunkat a bőrünkben, és a testünk nem egy börtön, hanem egy komfortos burok. Ha energiával telik vagyunk, és nem összezuhanunk egy vacak nap után, mint az elcseszett palacsinta.

Ha még nem találtad meg az Igazit (vagy több Igazit) – ne add fel. Kétcsillió-hatszázezer mozgásforma vár, és valamelyikbe bele fogsz esni előbb-utóbb. Ne tántorítson el semmi: valami biztosan vár odakint, csak mozdulj meg! (Forrás: itt.)

 

Share