Mások mondták…

EDZŐ KOLLÉGÁK MONDTÁK:

Szimpatikusnak tartom azokat az edző kollégákat, akik felhívják a fittségi céllal mozogni vágyó nagyközönség figyelmét az alapoktól való építkezés fontosságára (lásd: a “gyere cipó hamm bekaplak” hozzáállás az életmódváltás területén sajnos nem kecsegtet hosszú távú sikerrel). Azokat is, akik rövidtávú pénzügyi szempontokat is félretéve lehetőség szerint csak olyan létszámú csoportot oktatnak egy időben, amelynél tudják, hogy minden résztvevőre kellő figyelmet tudnak szánni. És azokat, akik pontosan tudják, meddig tart edzőként a tudásuk, és nem lépik túl kompetenciahatáraikat (azt gondolom, ez utóbbi éppen a legképzettebb edzők jellemzője).

Závecz Krisztina, Spinning® oktató

További vélemények edző kollégáktól >>

PILATES ÓRÁIMRÓL MONDTÁK:

Húgom hívta fel a figyelmemet először a Pilatesre, mondván, hogy minden izmot megmozgat, pedig a munka nem “látványos”. Ki is próbáltam jó testvér módjára pár órát itt-ott, de rémes élmény volt, semmit nem magyaráztak el nekem, és nem is értettem semmit, ahogy pilatesül beszélnek a beavatottak. Még hogy hegytartás, meg kés, meg százas – mi az, hogy százas?
Általában a dinamikus mozgásformákat kedveltem, ahol jól megizzadok, érezhetően tettem valamit az egeszségemért.
November óta járok Enikő Pilates óráira és azt kell, hogy mondjam, teljesen megváltozott az álláspontom a Pilates tekintetében: fantasztikus, imádnivaló, pontosan azt teszi az izmaimmal, aminek történni kell, egyensúlyérzéket fejleszt (híresen bénázós típus vagyok amúgy), önbizalmat ad.
A hétfői nap abszolút fénypontja a Pilates, és már kedden elkezdem várni a csütörtöki órát, mely után már pénteken alig bírom kivárni, hogy hétfőn mehessek.
Szóval, vigyázat: a Pilates addiktív szer – súlyos függőséget okoz :)

Lilla (2012. február)

További vélemények vendégeimtől, Pilates órákról >>

 SZEMÉLYI EDZÉSEIMRŐL MONDTÁK:

Végre kész lett a gardrób és be tudtam pakolni a ruháim. És egy csomó ruhát találtam, amiknek egyrészt nagyon nagyon örültem, de annak még jobban, hogy tulajdonképpen szinte minden régi ruhám jó rám. …nyilván nem fogok hátradőlni, mert tényleg nem szeretnék még egyszer nekifutni ennek, szóval most már figyelni fogok, meg minden, mert így azért könnyebb. És bármennyire is rinyálok, meg lustulok, és kell a noszogatás, azért ha igazán őszinte akarok lenni, from the bottom of my heart, nem volt ez a pár hét annyira megterhelő, és a közérzetem is sokkal jobb a normális kajálástól. És lehet, hogy néha lusta az ember elmenni edzeni, de azért az annyira jó érzés, amikor nyújtózol órán, és érzed, hogy nem csak a karod emeled magasra, hanem tényleg vannak ott izmok, és tényleg nyúlnak, ha még egy millimétert tolod felfelé! :)

Szóval nagyon nagyon köszönök mindent eddig, mert végre először életemben kezdek egy kicsit, csak egy nagyon kicsit elégedett lenni magammal és nélküled tényleg nem ment volna. Még azt is elmesélem, hogy ennek köszönhetően nem csak ebben lettem fegyelmezett, hanem pl. pénzügyekben is (amire eddig képtelen voltam): próbálom ugyanúgy követni, leírni, odafigyelni, beosztani. Nagyon felnőttes dolgok ezek! :)

 Anna, közös projektünk 6. heténél

További vélemények személyi edzésekről >>

KISMAMA PILATESRŐL MONDTÁK:

- Tudod, hogy őrületes lett a feneked? – hümmögte elégedetten a férjem, én meg dagadhattam a büszkeségtől. (Szó szerint dagadtam. Tizenegy kiló plusz van rajtam, így öt héttel a szülés előtt.) De valójában nem is a bóktól voltam boldog, hanem attól, hogy fittebb vagyok, mint az elmúlt években bármikor. Hiába a két és fél kilónyi kisfiú a hasamban, nem sajog a derekam, simán felsietek a lépcsőn, és bármikor boldogan keringek a kutyáimmal az erdőben. Ráadásul egyre gyakrabban döbbenek rá, hogy uralom a testem. Ezt négy hónappal ezelőttig sohasem éreztem. Akkor ismerkedtem meg a Pilatesszel. (A teljes hozsánna itt olvasható.)

Dia (2011. január)

További vélemények kismama Pilatesről >>

Share