Miért járjunk kismama Pilatesre?

Először is azért, mert akkor már eleve a terhesség alatt nem fog fájni a hátunk és amennyire lehet, megőrizzük a hajlékonyságunkat. Mindig is furán néztem a filmekben a nem hajló derekú várandósokat, de megerősíthetem, tényleg nem hajlik az ember dereka, mert nem sörhasa van, ami puha és benyomható, hanem mondjuk felfújt kosárlabdához hasonlító hasa, amitől egész egyszerűen nem tudsz hajolni. (A teljes mulatságos írás itt olvasható.)

Zsófi (2012. október)

- Tudod, hogy őrületes lett a feneked? – hümmögte elégedetten a férjem, én meg dagadhattam a büszkeségtől. (Szó szerint dagadtam. Tizenegy kiló plusz van rajtam, így öt héttel a szülés előtt.) De valójában nem is a bóktól voltam boldog, hanem attól, hogy fittebb vagyok, mint az elmúlt években bármikor. Hiába a két és fél kilónyi kisfiú a hasamban, nem sajog a derekam, simán felsietek a lépcsőn, és bármikor boldogan keringek a kutyáimmal az erdőben. Ráadásul egyre gyakrabban döbbenek rá, hogy uralom a testem. Ezt négy hónappal ezelőttig sohasem éreztem. Akkor ismerkedtem meg a Pilatesszel. (A teljes hozsánna itt olvasható.)

Dia (2011. január)

Mivel ez az első várandósságom, nincs összehasonlítási alapom saját magammal, de elég kismamával találkoztam ez alatt az idő alatt, hogy lássam, én milyen könnyedén tudtam megőrizni a testi-lelki fittségemet, és a nőiességemet ezek között a nem könnyen emészthető változások között. A változatlan jó közérzetem és a  környezetem visszajelzései – elsősorban a férjem büszke tekintete még így a 9. hónap tájékán is – elég motivációt adott ahhoz, hogy ne tudjak lemondani Enikő óráiról az utolsó utáni pillanatig :)

(Zsófi, 2012. március)

 

 

Share