Edzés- és életmód-tanácsadás

… az edzőtermen túl (hisz ritka eset, hogy valaki csak edzőtermi segítségre vágyik…)

Hanem vidámabb, elégedettebb életre, egészségesebb életmódra, na meg egy kis iránymutatásra. Így nálam az edzőterem csak egy eszköz a célhoz, de ha valaki nem szeretné egyáltalán, van számtalan más! Ilyenkor:

  • Összeállítunk egy részletes mozgástervet, hogy milyen edzésprogramot csinálj, avagy milyen csoportos órákat látogass. Részletes időbeosztással az életritmusodat figyelembe véve, az alkatodnak, képességeidnek és attitűdödnek megfelelő mozgásformák kiválasztásával – hiszen ha nem szívesen csinálod, ott van vége a dalnak.
  • Megbeszéljük az étkezési alapelveidet, rendszert viszünk abba, hogy miként egyél és miket. Na meg miket ne.
  • Ha velem dolgozol együtt, muszáj, hogy edzés- és étkezési naplót vezess valamilyen online formában, hogy nyomon tudjam követni az eseményeket. Hidd el, ez magadnak is tanulságos…
  • Ha igényled, tarthatunk egyéni edzést is.
  • És persze merem remélni, hogy elég jó pszichológiai érzékkel tudom, kit mivel lehet motiválni, és végülis ez a legfontosabb, hiszen minden RAJTAD múlik…

És hogy voltaképp ez a folyamat nehéz? Vagy nem? Vagy macera? Fogadjunk, sokan szívesen magatokra ismernétek nem csak az alaphelyzetben, de az eredményben is:

Végre kész lett a gardrób és be tudtam pakolni a ruháim. És egy csomó ruhát találtam, amiknek egyrészt nagyon nagyon örültem, de annak még jobban, hogy tulajdonképpen szinte minden régi ruhám jó rám. …nyilván nem fogok hátradőlni, mert tényleg nem szeretnék még egyszer nekifutni ennek, szóval most már figyelni fogok, meg minden, mert így azért könnyebb. És bármennyire is rinyálok, meg lustulok, és kell a noszogatás, azért ha igazán őszinte akarok lenni, from the bottom of my heart, nem volt ez a pár hét annyira megterhelő, és a közérzetem is sokkal jobb a normális kajálástól. És lehet, hogy néha lusta az ember elmenni edzeni, de azért az annyira jó érzés, amikor nyújtózol órán, és érzed, hogy nem csak a karod emeled magasra, hanem tényleg vannak ott izmok, és tényleg nyúlnak, ha még egy millimétert tolod felfelé! :)

Szóval nagyon nagyon köszönök mindent eddig, mert végre először életemben kezdek egy kicsit, csak egy nagyon kicsit elégedett lenni magammal és nélküled tényleg nem ment volna. Még azt is elmesélem, hogy ennek köszönhetően nem csak ebben lettem fegyelmezett, hanem pl. pénzügyekben is (amire eddig képtelen voltam): próbálom ugyanúgy követni, leírni, odafigyelni, beosztani. Nagyon felnőttes dolgok ezek! :)

Anna, közös projektünk 6. heténél

Olvasgatnál, tájékozódnál? A fitnesztermi edzésekről számos kiegészítő információt találsz még a blogomon is: tévhitekről, féligazságokról, anatómiai alapokról, edzéstervezésről.

Share