Alapozó tanfolyam

Előzményolvasmány: Pilates tanfolyamok

Az alapozó tanfolyam célja – ahogy a neve is elárulja -, hogy lefektessük az alapokat. Zárt csoportos formában indítom ezeket, ami azt jelenti, hogy az a csoportnyi ember, aki együttesen indul egy-egy blokkban, együtt tud fejlődni – nem lesznek beeső plusz emberek, különböző szintből eredő eltérések.

Az alapozó tanfolyamon a létszámhatárt 8-ban maximalizálom, nem szándékom tömegórát tartani, és a nevemet sem adom olyanhoz. 5 alkalom alatt jó lelkiismerettel átadom azt a szükséges minimumot, ahonnan aztán tovább lehet fejlődni, építkezni.

Az alapozó blokk elvégzése után a kezdő órák következnek.

Olvasd el:
Mi történik a tanfolyamon? na és azt, hogy kell-e félni egy órától. (Csak szólok: nem.)

Az új tanfolyam indulása: 2017. március 23.

Dátumok: március 23., 30., április 6., 13., 27. 

Időpont: csütörtökönként este 19.00 órakor

Helyszín: Fit&Go Stúdió, Budapest XIII. Kresz Géza u. 25. (térkép itt)

Ár: 7500 Ft / fő
Jelentkezni a lenti űrlapon tudsz, ezt követően emailt kapsz a részletekről.

Ha nem akarsz lemaradni az infóról, hogy mikor indul a következő csoport, válaszd az értesítő email opciót.

 

Szeretettel várok mindenkit, aki elkezdené, vagy újrakezdené, vagy felkeltettem eléggé a kíváncsiságát… gyönyörű mozgás, addiktív, és itt leírtam, miért imádom.

 

Az alaptartások és a légzéstechnika elsajátítása az első lépcsőfok. Szeretem elmagyarázni, hogy mit miért teszünk, mert hiszem, hogy a vendég is szereti érteni a miérteket. Az alaptartás nem csupán a “pilatesfíling” miatt aktuális: az emberek túlnyomó többsége rettentő hanyag tartással közlekedik a mindennapokban. Ennek egyik oka persze az oda nem figyelés, a másik pedig a gerinctartó izmok satnyasága, amelyek korán feladják a harcot a gravitációval szemben. A helyes tartás berögzülése így nem csupán az órai szereplés fokmérője, hanem azonnali szintlépés az életminőség javulásában is.

Az alaptartásokból következnek a típusmozdulatok. Persze, ha nagyon akarnám, tudnék rögtön olyan gyakorlatot előhúzni a tarsolyból, amelytől az elkáprázásra vágyó vendég izmai berosálnak, és felállítom a hűhamércét – de minek… Ha a mozdulat lényegét nem értetem meg “kicsiben”, nem lesz értelme nagyban sem: mert az utánzással végzett gyakorlatok hibásak lesznek. Azért fiziológiai sokféleségünkből kifolyólag mindenkinél legalább egy aha-élmény még így is garantált :)

Azt hihetnénk, a légzés a legpofonegyszerűbb dolog a világon – ez mindaddig igaz, amíg nem próbáljuk kontrollálni, és a gyakorlat üteméhez igazítani. A gyakorlat végrehajtásának ritmusát is megadom: ebben nem ismerek megalkuvást. (A túl gyors túl könnyű. A túl lassú túl unalmas. Keressük az arany középutat.)  Majd a légzést és a mozgást össze kell illeszteni. Mindezekre még dobjunk rá egy lapáttal: a testkoordináció fontos eleme az óráknak. (A teljes írás itt olvasható.)

Share